Mijn favorieten

De woontrends van 2016!

 
Alvast een kleine voorsprong nemen, zodat je nieuwe interieuraccessoires niet in een oogwenk weer passé zijn? Dit worden, volgens een peiling bij trendsettende Pinners, dé Pinterest-interieurhypes van 2016.
 
1. Scandinavisch design


Een trend die maar niet uit de mode raakt: al je Scandinavische accenten hoeven nog niet meteen richting containerpark. Vooral het meer minimalistische Scandinavische design (denk: een open wandrek en veel strakke, witte meubels) doen het goed in 2016.


Beeld: www.myscandinavianhome.com

 
2. Geometrische tegels


Aan dambordpatronen doen we niet meer mee: badkamer- of toiletvloeren zien er voortaan het hipst uit met een drukke, geometrische tegel. Doet het goed met een verder neutrale inrichting en hier en daar een beetje marmer mag ook nog steeds.

Beeld: www.mydomaine.com


 


















 
3. Artisanale accessoires


Handgemaakt wint van snel gekocht: artisanale accessoires en meubelstukken met een betekenis en een verhaal brengen je interieur in 2016 tot leven.

Beeld: lushome.com

 















 
4. Wandtapijten


Niet het model ‘Battle of Hastings’, maar wel hippe textielkunstwerkjes. Ben je wat handig, dan kan je zo’n stukje textielkunst zelf proberen te maken. Op Pinterest vind je geheid nu al zo’n duizendtal DIY-tips.

Beeld: decor8blog.com


 


















 
5. Metallic behangpapier


Koper heeft afgedaan, maar goud (zeg maar: het nieuwe koper) staat al klaar om dé metallic tint van het jaar te worden. Gecombineerd met het opnieuw opgeviste concept van de accentmuur ontstaat een nieuwe trend: metallic behangpapier. Bonuspunten als je een design kunt vinden met marmer print.

Beeld: designmilk.com


 


















 
6. Grafische kussens


Zit de terugkeer van de Memphis-stijl er in? De grafische kussens met statementprints vervangen de monochrome exemplaren die nu op je zetel liggen.

Beeld: domainehome.com

 


















 
7. Tinten grijs


Vergeet pastel: wil je een statement maken met je muren, dan zijn het vooral diepe inkttinten die indruk maken in 2016. Chic en stijlvol, alleen wel iets lastiger over te schilderen als je ze weer beu bent.

Beeld: myunfinischedhome.com


 


















 
8. Picture perfect


Omdat je met een verlengsnoer of een hdmi-kabel niet bepaald éxtra hartjes scoort op Instagram, willen we voortaan alle kabeltjes netjes opgeborgen en uit het zicht. Voor minder dan picture perfect doen we het niet in 2016.

Beeld: onlydecolove.com

 


















 
9. Hacks voor kleine ruimten


Omdat niet iedereen een vierkante meter of honderd op overschot heeft, moeten we creatief zijn met de ruimte die we hebben. Daarom voorspellen de trendsettende Pinners nóg meer creatieve DIY-oplossingen voor wie klein (maar fijn) woont.

Beeld: britco.com


 


















 
10. Neutrale tinten


Pastel en girly was leuk, maar nu zijn we zo onderhand wel klaar voor een wat meer volwassen interieur. Enter: de neutrale tinten. Combineer verschillende schakeringen beige, wit en grijs met warm hout en je mag er zeker van zijn dat alles netjes bij elkaar zal passen.

Beeld: amara.com


 



















 
Meer interieur ideeën opdoen? Kijk op: www.pinterest.com