Mijn favorieten

Tips voor woning inrichting

Hieronder een aantal praktische tips om jouw droomhuis praktisch en stijlvol in te richten!

7 tips om je woonkamer in te richten
 
  1. 1.Vergeet bij je woonkamer inrichten nooit om de maten goed op te meten, en ruime marges voor lege ruimtes te houden. Een niet opgevulde ruimte kan je woonkamer een veel ruimtelijker gevoel geven.
     
  2. 2.Verlichting is heel bepalend voor de sfeer. Zeker in de donkere dagen. Echter stem je je verlichting af op je inrichting, niet andersom. Verlichting hoef je dus niet mee te starten.
     
  3. 3.Het is leuk om web shops en woonoutlets af te struinen, ver voor je met het daadwerkelijke inrichten begint. Zo vorm je een goed beeld van wat je mooi vind en wat niet, zonder al voor een directe koopbeslissing te staan.
     
  4. 4.Zeker als je meerdere artikelen, of dure artikelen koopt in een winkel… kun je onderhandelen over de prijs! Bijvoorbeeld de bezorgkosten van 50 euro die je er eenvoudig af praat, is toch weer bijna een etentje!
     
  5. 5.Ga zo praktisch mogelijk om met de ruimte. Als je een platte tv hebt, kun je veel ruimte besparen door deze met een muurbeugel op te hangen. Koop ook niet een te grote salontafel, en creëer altijd een lekker looppad naar de andere ruimtes in huis zoals bv de keuken.
     
  6. 6.Creëer plekken voor frutsels. Post, kleine cadeautjes, spaarpunten, sleutelhangers… Je moet ze ergens kwijt, liefst uit het zicht!
     
  7. 7.Hetzelfde geldt trouwens voor alle kranten en magazines die je zo graag leest. Als je hier geen goede opbergplek voor hebt, dan is het toch sneller een rommeltje.  
     
6 tips om je slaapkamer in te richten
 
  1. 1.In je slaapkamer zul je de meeste tijd doorbrengen in bed, echter ben je daarvan niet bewust! Je slaapkamer inrichten begint dan ook met het bed. Waar zet je het bed neer? Idealiter staat hij niet naast een verwarming of een raam dat open staat. Jij en je partner kunnen beiden eenvoudig aan de zijkant het bed uit. Als er lichtval in de kamer is, zorg ervoor dat je met je gezicht naar de andere kant ligt (anders wordt je sneller wakker). Voor de meeste mensen geld: hoe groter het bed, hoe lekkerder ze liggen. Kijk bij het inrichten van je slaapkamer dus of je een groot bed kwijt kunt. Een concessie is om het bed met een zijde tegen de muur te plaatsen.
     
  2. 2.De kast in je slaapkamer is bepalend voor de inrichting. Maar heb je er ook aan gedacht dat je de kast ook buiten de slaapkamer kunt laten? Als de gang of overloop het toelaat zou je misschien daar een kast kunnen plaatsen (of inbouwen!). Houdt bij je slaapkamer inrichten rekening met het feit dat open kasten altijd veel rommeliger openen dan gesloten kasten. Schuifdeuren kunnen praktisch zijn in je inrichting omdat ze minder “vrije ruimte” vereisen. Slaapkamer inrichten tip: Op de kastdeur kan vaak een spiegel worden bevestigd, waardoor je slaapkamer optisch groter lijkt!
     
  3. 3.De vloer is belangrijk bij het inrichten van je slaapkamer. Kies je voor hout, laminaat of toch liever tapijt? En ga je voor licht, of ga je voor donker? Het voordeel van tapijt is dat het minder lawaai maakt en zachter en warmer is voor je voeten. Het nadeel is dat er wat meer stof in kan gaan zitten. Een lichte vloer geeft een meer ruimtelijk effect, een donkerdere vloer zorgt ervoor dat je je kamer als minder “licht” ervaart bij het opstaan. Sommige mensen vinden dat heel prettig.
     
  4. 4.Ga je je slaapkamer inrichten, dan is de verlichting heel belangrijk. Een aantal tips bij het inrichten van de verlichting in je slaapkamer:
    a) Plaats altijd een dimmer op de hoofdverlichting.  

    b) Zorg ervoor dat je vanuit je bed de verlichting kunt bedienen (dit kan eventueel met een afstandsbediening).
    c) Gebruik lampen van een laag voltage.
    d) Richt de lampen subtiel op de muren.

    Maar bij de verlichting hoort natuurlijk ook hoe je de slaapkamer verduistert. Doe je dat bijvoorbeeld met Lamellen, een rolgordijn, vouwgordijn of juist met een paneelgordijn. Denk hier goed over na, mijn advies is: zoek iets dat goed past bij de rest van de stijl van je slaapkamer.
     
  5. 5.Bij het inrichten van je slaapkamer kom je ook voor de keuze te staan wat je met de muren gaat doen. Ga je ze verven of plak je behang? Soms is de combinatie juist heel erg leuk. Zeker als je een retro slaapkamer wilt is het leuk om 1 muur te behangen, of juist slechts 2 stroken en de rest te schilderen. Ook hier geldt dat donkere muren als voordeel hebben dat de kamer langer donker blijft en je daardoor mogelijk langer uitslaapt. Lichte muren daarentegen maken de ruimte optisch groter
     
  6. 6.De decoratie in je slaapkamer is iets waar weinig mensen echt tijd aan besteden. Om de een of andere reden is de slaapkamer toch vooral een praktische ruimte. Ga je je slaapkamer inrichten, besteed dan aandacht aan het volgende:
    a) Muurdecoratie

    b) Een leuk plantje in het raamkozijn
    c) Plaats een leuke stoel
    d) Veel kussens op het bed geeft ook iets extra’s
     
11 tips om je keuken in te richten
 
  1. 1.Voor elke ruimte is er een geschikte keuken. Eendelige inbouwkeukens met bovenkasten lenen zich erg goed voor kleine ruimtes. Wie veel plaats heeft kan kiezen voor een tweedelige keuken in U- of L-vorm, eventueel zelfs met kookeiland. Een digitale roomplanner kan bij het bepalen van uw keuze goed van pas komen.
     
  2. 2.Stevig en robuust, zo moet een aanrechtblad zijn. Er worden groenten op gesneden, koekjesdeeg gekneed en biefstuk geslagen . Een aanrechtblad moet dus ergen tegen bestand zijn, en om te zorgen dat het oppervlak niet voortijdig schade ondervindt, moet u bij uw keuze goed op de kwaliteit letten.
     
  3. 3.Bij het lichaam passende werkhoogten, breedtes en dieptes maken de keukenarbeid gemakkelijker. Om gezondheidsproblemen zoals rugpijn te voorkomen, moeten werkoppervlakken en keukenkasten aan de eigen lichaamsgrootte zijn aangepast.
     
  4. 4.Een opgeruimde keuken maakt het werk in de keuken een stuk aangenamer. Voldoende bergruimte voor potten, borden, glazen, bestek en specerijen moet daarom in elke keuken beschikbaar zijn. Naast open schappen zijn gesloten kastsystemen goed om orde te kunnen houden.
     
  5. 5.Kleine keukens kan men met een paar trucjes groter laten lijken. Verf bijvoorbeeld de muren aan de lange zijden van de keuken in heldere kleuren. Dat zorgt voor een optische vergroting van de ruimte. Heldere keukenfronten geven eveneens een vergrotend effect.
     
  6. 6.Magneetwanden doen het goed in de keuken. Ze zijn praktisch en decoratief. Zo kan men bijvoorbeeld in een mum van tijd mooie gekleurde accenten op de muur aanbrengen en men heeft tegelijkertijd praktische ruimte voor aantekeningen paraat.
     
  7. 7.Wat in geen enkele keuken mag ontbreken, is een eettafel. Als de ruimte het toelaat, is een grote eettafel waar familie en vrienden samenzitten, onmisbaar. Voor kleinere keukens zijn er slimme inklapbare ontwerpen.
     
  8. 8.Een bar in de keuken geeft een huiselijk en communicatief karakter. Daaraan drinkt men 's ochtends graag zijn eerste kopje koffie en van daaruit kunnen vrienden en gasten ontspannen toekijken bij de kookkunsten van de gastheer.
     
  9. 9.In de keuken zijn apparaten zoals radio en telefoon tegenwoordig niet ongewoon. Wie zich de luxe kan permitteren, installeert zelfs een kleine TV in de keuken. Zo kan men koken zonder de favoriete tv-series te hoeven missen.
     
  10. 10.Een simpel rechtlijnig design is mooi, maar kan ook saai zijn. Creëer daarom wat variatie in de keuken en de eethoek: verschillende gekleurde stoelen aan de eettafel bijvoorbeeld, maken de eethoek tot een regelrechte blikvanger. En kleurrijke decoratie zoals tafelkleden en zitkussens fleuren het totaalbeeld op. In dat verband in het advies van een interieurstylist eigenlijk onmisbaar en zeker niet duur.
     
  11. 11.Fotolijsten, een chique wandversiering, kleurige wanden of een vers boeket bloemen: met zorg gekozen accessoires bezorgen keuken en eethoek een persoonlijke noot en creëren een uitnodigende sfeer. Decoratie kent geen grenzen: probeer gewoonweg wat u bevalt.  
     
Hieronder een aantal voorbeelden van praktisch ingerichte woningen: