Mijn favorieten

Tips om uw woning optimaal te presenteren!

Tips om uw woning optimaal te presenteren!

Om een zo goed mogelijke indruk te maken op de potentiële kopers, geven wij graag nog wat algemene tips mee:

Zo snel mogelijk een huis verkopen doen we met een illusie. Zoals het ook met hotelkamers gaat, werkt het ook bij het verkopen van een huis: het is van cruciaal belang dat de kamers ontdaan zijn van elke hint naar een vorige “gast”.
Onderzoek toont aan dat de belangrijkste verkooppunten van een woning de keuken en de badkamer zijn. Daar moet dus in de regel de meeste aandacht aan besteed worden. Hierbij geven wij u graag een aantal tips, waarbij ruimte, rust, eenheid en licht sleutelwoorden tot succes zijn.
  • Haal het hele aanrecht van de keuken leeg. Verwijder alle losse items in de keuken, op het koffiezetapparaat en bijvoorbeeld een grote schaal met vers fruit na. En vergeet de oven en koelkast niet; kijkers nemen daarin graag ook een kijkje.
     
  • Haal de badkamer helemaal leeg (tandpasta, shampoo, douchegel e.d. in kastjes)

Heeft u een kleine badkamer? Maak deze dan groter door er juist géén badmat in te leggen. Probeer een ‘spa-gevoel’ te creëren in de badkamer; Met een dikke stapel grote handdoeken in dezelfde kleurstelling en een mand met mooie badproducten en zeepjes maakt u er in een handomdraai een hotelbadkamer van. Het is geen probleem om hiermee te overdrijven, u kunt de mand tenslotte altijd weer meenemen als u gaat verhuizen.
Maar vergeet ook de volgende zaken niet:
  •   Zorg dat de slaapkamers zijn ontdaan van losse items en het bed een prachtig strak opgemaakt beddengoed heeft.
  •   Laat de gordijnen open. Zware/ donkere gordijnen eventueel vervangen voor lichtere exemplaren.
  •   Heeft u een overvolle bergkamer? Breng hier orde in aan en wek de indruk dat er ruimte genoeg is om een slaapkamer van te maken.
  •   Repareer eventuele kleine mankementen, loszittende deurklinken, piepende deuren etc. - Eventuele huisdieren kunnen beter even bij buren, vrienden of familie verblijven.
  •   Ventileer de woning goed een aantal uur van te voren.
Onthoudt dat persoonlijke items prima zijn om uw woning mee op te leuken, maar een koper wil zijn eigen spullen op die plaatsen kunnen voorstellen. Zorg daarom dat dit mogelijk is. Kopers kunnen er minder goed “doorheen kijken” dan vaak aangenomen wordt.
Vergeet ook de buitenruimte (tuin, balkon, dakterras) niet. Zeker als het een wat kleinere buitenruimte betreft. Snoei de planten en/of bomen en verwijder eventueel aanwezig mos en onkruid, en aanslag op tegels en houten(gevel)delen.