Mijn favorieten

Interieurtrends 2018

2017 loopt bijna op zijn einde daarom is het hoog tijd voor een ‘sneak preview’ van de interieurtrends voor 2018!
 

Colorblocking

Waar in 2017 de meer volwassen en sophisticated look centraal stond, mag komend jaar het interieur wat speelser en vrolijker. Denk aan felle, sprekende kleuren en zelfs colorblocking. Met colorblocking kun je kiezen voor ton sur ton – een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur – maar je kunt ook met tegenovergestelde kleuren zorgen voor veel contrast. Zo mogen koele blauwtinten gecombineerd worden met warme oranjetinten.
Geometrische vormen en typografie

Geometrische vormen blijven nog even hangen. Dit kan je terug laten komen in een bijzonder behang, dekbedovertrek of vloerkleed. Ook staat typografie steeds meer centraal. De gallery wall kennen we inmiddels, maar volgens de interieurtrends 2018 kun je hiermee extra uitpakken. Verzamel al je mooie prints, foto’s en kunstwerken en hang ze bij elkaar op je gallery wall XL. Bij deze trend kan je het credo less is more dus lekker links laten liggen!
Veel hout

Zagen we in 2017 vooral veel glas gecombineerd met metallics, in 2018 kan je je houten bijzet-, eet- en salontafel weer van zolder halen. En daar zijn wij best wel blij mee. Met hout geef je de ruimte namelijk meteen sfeer en gezelligheid. Bij deze trend kun je ook verschillende houtsoorten met elkaar combineren. Woon je thuis in een oud(er) huis met een authentieke balkenconstructie? Krab de verf er af en schuur de balken mooi op.
Holographic

Je ziet het al in fashion- en beautyland, maar de holographic-trend verplaatst zich ook naar de interieurwereld. Ook metallic is hot. Elke ruimte mag wel een ‘spark’ gebruiken. Denk aan (transparante) producten met een regenboogglans/unicornglow, veel glitter en futuristische prints. Hiervoor moet je een beetje lef hebben!
Natuurlijk kun je het ook altijd subtiel aanpakken met bijvoorbeeld holografisch bestek, zoals hierboven te zien is. Of wat dacht je van een mooi plaid met een subtiel glitterdraad erin geweven?
Onderwaterwereld

We zeiden het eerder al: de ‘mermaid tegel’ gaan we steeds vaker terugzien. Dit wordt in 2018 echt dé vervanger van de witte metrotegel. Gebruik ‘m in chic zwart of voor een meer speelse look kies je voor helder, zeegroen.
Exotisch

De botanische tekeningen en ananas- en flamingoprints gaan plaatsmaken voor een nóg exotischer interieur. Denk aan franjes, kleurige stoffen en feestelijke materialen. Hoe meer kleur, hoe beter!
Bron: https://roomed.nl/woontrends-interieurtrends-2018/