Mijn favorieten

Bepalen marktwaarde van een woning: Nieuw model taxatierapport


Bepalen marktwaarde van een woning

U wilt de marktwaarde weten van uw woning. Een taxatie geeft hier antwoord op. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie doet. Dat kan bij een NVM-taxateur.

Onze taxateurs ondergaan periodiek educatie. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kennis actueel. De NVM-taxateur is beschikt daarnaast over uitstekende referentiedata en is dus een betrouwbare keuze!
U krijgt doorgaans te maken met taxatie als u een nieuwe woning koopt of u uw hypotheek oversluit. De taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning zoals deze past in de woningmarkt van uw regio. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dat betekent dat dit afwijkt van de WOZ-waarde die is samengesteld uit een rekenkundig model, uit een eerdere periode.



Voor meer informatie over het verschil tussen de WOZ-waarde en de (getaxeerde) marktwaarde klikt u op de volgende link:



Nieuw model taxatie rapport vanaf 01-04-2018

NVM taxateur hanteren een uniform taxatiemodel om zo de kwaliteit van dit rapport te kunnen garanderen. Vanaf 01-04-2018 wordt er een nieuw taxatiemodel gehanteerd. Het nieuwe model heeft als doel de kwaliteit van taxaties en het validatieproces te verhogen. Verbeteringen die zijn opgenomen, hebben onder andere betrekking op duurzaamheid, de onderbouwingsmethodiek bij de vergelijking met referentieobjecten en het toevoegen van de uniforme meetstaat en uniforme verbouwingsspecificatie als bijlagen.

Los van de kwaliteitsstijging zorgt het nieuwe taxatiemodel ook voor veel extra recherche werk voor de taxateur waardoor de taxateur significant langer bezig is met taxatierapport. Dit heeft geresulteerd in een prijsstijging van het taxatierapport vanaf 01-04-2018. Voor een offerte voor een (NWWI gevalideerd) taxatierapport kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Vragen?
Voor de veel gestelde vragen over taxeren klikt u op de volgende link:


Staat uw antwoord er niet bij? Twijfel dan niet maar neem contact met ons op!


Video Alles over Wonen: taxeren